Vi var i nyttårsselskap hos lillesøs og hennes lille familie på torsdag, og der fikk vi servert en nyyydelig Panna Cotta med bringebærcoulis. Jeg har fått oppskriften oversendt, og synes det er en kjekk måte å ta vare på den på å poste den her på bloggen. Jeg har også funnet en oppskrift på kokosboller som jeg må teste ut en gang. Du er hjertelig velkommen til å “stjele” oppskriftene du også 🙂

Panna Cotta med bringebærcoulis (3-4 små porsjonsformer)

Ingredienser:
1 pk. kremfløte
200 g hvit sjokolade
2 plater gelatin
– – – – –
En liten pose frosne bringebær
1,5 dl sukker
1,5 dl vann

Fremgangsmåte:
Legg gelatinen i en skål med kaldt vann. Kok opp fløten og ta den av varmen. Knekk sjokoladen i biter og rør inn i fløten til alt er smeltet. Skvis vannet ut av gelatinen og rør inn i blandingen til alt er oppløst. Ha i porsjonsformer. Avkjøl i kjøleskap med plast over i minimum 1 time. Desserten kan fint lages dagen i forveien. Lag så bærcoulis på følgende måte: Lag sukkerlake (må kokes godt opp). Hell de frosne bærene i en blender/stavmikser og spe på med den varme sukkerlaken til coulisen er passe søt og fyldig. Sil blandingen godt for å fjerne rester av stein og små frø. Hell coulisen over Panna Cottaen før servering, og pynt evt. med passende bær.

Kokosboller (ca. 18 stykker)

Ingredienser:
4 eggehviter
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
4 plater gelatin
– – – – –
1-2 poser kokosmasse
Ca. 200 g kokesjokolade (feks. halvparten 70% og halvparten dronningsjokolade)
Ca. 50 g delfiafett (kokosfett)

Fremgangsmåte:
♦ Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. De skal ligge til de blir helt bløte, ca. 5-10 minutter. Pisk eggehvitene til de blir så stive at massen ikke siger ut av bollen når den holdes oppned. Hell i sukker (eller fruktose eller en sukkererstatning) og vanliljesukker og pisk videre til sukkeret er helt oppløst og eggehvitemassen har blitt stiv og luftig. Ta opp den oppbløtte gelatinen med hendene, klem ut vannet og smelt gelatinen i vannbad på følgende måte: Legg den bløte gelatinen i en bolle som står over en kjele med kokende vann (det skal altså ikke vann oppi bollen sammen med gelatinen). Gelatinen smelter raskt. Tar bollen av varmen og la den flytende gelatinen stå litt så den blir avkjølt. Hell den smeltede, avkjølte gelatinen i en tynn stråle i eggehvite-/sukkermassen mens maskinen visper kraftig.
♦ Legg matpapir på et bakebrett, og strø litt kokos oppå papiret. Kokosen hindrer kokosbollene i å sette seg fast i matpapiret. Ta den hvite massen over i en stor plastikkpose, knyt igjen og klipp et ca. 1 cm. stort hull i et hjørne av posen, sett så skumtopper med posen på matpapiret (skje kan også brukes). Sett brettet inn i kjøleskapet så skumtoppene stivner før dypping i sjokolade og kokosmasse.
♦ Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad. La sjokoladen avkjøle seg til den får romtemperatur. Når sjokoladen er avkjølt har skumtoppene sannsynligvis stivnet. Dypp en og en skumtopp i sjokoladen med to gafler, legg over i kokos, rull rundt så den blir dekket med kokos, og sett den ferdige kokosbollen tilbake på brettet. Tips: Bruk 2 sett gafler; ett sett i hver bolle, så det ikke kommer masse kokos oppi bollen med sjokolade. Kokosbollene settes kjølig til de har stivnet helt. De holder seg noen dager i kjøleskap. Bollene kan også fryses til senere bruk, de tiner raskt.