Julesamlingen med Sigdalsjentene ble, som jeg trodde på forhånd, koselig! Hanne hadde dekket opp med diverse ost og kjeks, og for de som ikke kjørte var det mulig å få smake både det ene og det andre som inneholdt alkohol, hihi. Oliver og jeg (og Lise Merete og Miriam) overnattet hos mamma og ny-mannen i og med at Roar hadde “Birken release-party” hjemme hos oss. Det har blitt tradisjon at han inviterer Birken-gutta hjem for å se på opptakene fra årets sykkel-Birken. Tror de hadde hatt en fin samling de også! Roar sa i hvert fall det da Oliver og jeg kom hjem utpå lørdagen 🙂

Dagen etterpå dro snille bror og Roar oppover til Sigdal for å sette sovesofaen vår på loftet hos pappa, og hente tilbake sofaen som hører til 2-seteren vår. Fint å få litt helhet i stua igjen 🙂 Samtidig svippet de en tur innom Hokksund. Roger og Roar var på visning på et hus vi hadde sett oss ut, men det var visst bomtur… Mye som kan se fint ut på bilder! Oppussinga var visst litt tilfeldig gjort, kvaliteten på jobben var ikke like god overalt. Også er det jo det med alle de dyre tingene som må gjøres i løpet av få år da, i og med at det er et gammelt hus (bygd på 1950-tallet). Men nå er vi i hvert fall (igjen) enige om at vi skal være litt mer aktive i husjakten!

Nå for tiden er det førjulstid, adventstid, litt julefri og faktisk veldig lite julestri igrunn som gjelder. Jeg kan nok takke julefri for at det ikke er så mye julestri. Jeg hadde nemlig en del ferie tilgode, og de dagene er tatt ut litt her og litt der de siste ukene. Laaange helger i hele desember frister til gjentakelse 😉 Jeg kan ikke skryte av at jeg har utnyttet feriedagene mine like effektivt hele tiden, jeg prøvde for eksempel å starte julegavepønskeshoppingen litt tidlig, men da jeg begynte å traske i butikkene fant jeg hele tiden ting jeg hadde lyst på selv *rødme* – så da ble det shopping av “gaver” til meg selv istedet, hihi. Forrige torsdag derimot, da synes jeg at jeg kan skryte litt av meg selv. Én supereffektiv dag helt for meg selv på et par-tre kjøpesentre – dængdæng, så var visst så godt som alle julegavene i boks. Noen storslagen baking har det ikke blitt hos oss enda, bare en batch med Maryland Cookies (som ble spist opp kort tid etterpå). I løpet av helgen satser jeg på at Oliver vil hjelpe oss med å lage pepperkaker, kakemenn og kanskje til og med serinakaker, så sier vi oss fornøyde med julebaksten. Julegaveinnpakking er jo bare gøy, det skal også gjøres denne helgen. En ting har jeg litt dårlig samvittighet for, og det er julekort. De blir ikke hjemmelagde i år… 🙁 Julekortbildet er riktignok bittebittelitt digiscrappet, men det kan ikke sammenlignes med et skikkelig hjemmelaget kort. Jaja, det er bare å innse at tiden løp fra meg i år, det blir jo jul allikevel 😉

Jeg har fått med meg flere koselige stunder i barnehagen også. Der har det vært både julefrokost, Luciafeiring og nissefest de siste ukene. Barna er så flinke og søte, her om dagen fikk vi med hjem en søt nissekrukke proppfull med pepperkaker som Oliver har laget. Også er jeg veldig spent på hva de to Oliver-pakkene vi har fått med hjem inneholder 😉 Han er veldig opptatt av alt “juleriet” i barnehagen, og i begynnelsen måtte han leie meg rundt når jeg kom for å hente han for å vise frem alle nissene.

På mine runder i interiørbloggeland ser jeg myyye fint, og jeg får ikke akkurat mindre lyst til å flytte inn i en litt større bolig sånn at jeg kan pynte og stæsje på litt større flater enn i den lille leiligheten vår! Den røde julen er ikke så fremtredende her hos oss i år, mest fordi vi ikke skal feire den her hjemme, men vi har pyntet til advent da. Her går det i lilla. Jeg har dilla på lilla (og rosa) for tiden! Jeg har til og med vært litt gaaal og kjøpt to pudderrosa TineK-puter. De er utrolig vakre, og miksen av silke og lin er diggedigg. Jeg sikler på et par andre puter også, og en lampeskjerm… Fy søren, så mye fint det er i den katalogen! ♥ En annen favoritt er Mynte-kjøkkentøyet fra Ib Laursen ♥ Jeg har kjøpt tre mørkelilla krus og et par syrinlilla/rosa skåler, men vil ha mer. Spesielt av det mørkelilla. Noen som vet hvor jeg kan få tak i?! 😀

Velvelvel; Oliver sover og Roar er på kino med en kompis. Jeg må tilbake til “julingen” 😉 Ønsker alle snikere en fortsatt fin førjulstid! 🙂