Noen ganger blir jeg sittende å tenke; tenke på alt og ingenting. I perioder tenker jeg på venner og vennskap – og på ensomhet. På alle de vennene jeg ikke har hatt, men også på de jeg hadde og de jeg har. De svarte årene i barndom og ungdom, som rommet masse ensomhet, er fortid. En person, som for alltid vil ha en spesiell plass i mitt hjerte, ga meg troen, og jeg er evig takknemlig for dette møtet. Etter det har det vært opp- og nedturer i flere omganger, men jeg har igjen troen – på meg og min verdi her i livet. Jeg opplever fortsatt ensomhet i hjertet, men jeg vet nå at det er noen som ser meg, og som har lyst til å være der for meg. Og at det er noen som har lyst til at jeg skal være der for dem. Jeg trenger bare litt tid på å kjenne på følelsene og la det gro seg fast under huden. Det er ikke gjort i en håndvending å ta til seg oppmerksomhet etter mange år som den usynlige, selv om ønsket alltid har vært der. De jeg tenker på er ikke mange, det trenger de heller ikke være, det viktigste for meg er at de finnes og at de er ekte i sine handlinger ♥

Diktet nedenfor er også fra gaveboken Roar kjøpte, det traff meg midt i hjertet da jeg leste det første gangen…

VENNSKAP

Ei hand i mørkret
– er du der venn
det er så stilt i draumane mine?

Leite etter eit andlet
med handa
den kjende pannerundingen
glatt og varm og levande
under fingrane
nedover eit anlets landskap.
Godt at du er der venn.

(Ingebjørg Kasin Sandsdalen)